dvs-logo

DSV - HKKL

dvs-logo

13:25:47


militair-pistool

Militair pistool

Voor deelname aan deze interne competitie dient de schutter over voldoende bekwaamheid te beschikken in het hanteren van een grootkaliber handvuurwapen. Deze discipline is dynamisch en er wordt geschoten op tijd. Veiligheid dient de hoogste prioriteit te hebben.

Oefening: bij deze oefening worden 24 patronen verschoten verdeeld over 3 schijven en 4 afstanden te weten:

1e serie afstand 25 meter
eenhandig schieten vanuit de vaardighouding, precisieserie van 6 schoten op 1 schijf in 3 minuten in de staande houding.

2e serie afstand 20 meter
eenhandig schieten vanuit de vaardighouding, snelvuurserie van 6 schoten op 1 schijf in 15 seconden in de staande houding.

3e serie afstand 20 meter
eenhandig schieten vanuit de vaardighouding, snelvuurserie met vuur verdelen van 6 schoten op 2 schijven in 12 seconden in de knielende houding (max. 3 schoten per schijf).

4e stage afstand 15 meter
eenhandig schieten vanuit de vaardighouding, vuur verdelen van 6 schoten op 3 schijven in 9 seconden in de staande houding (max. 2 schoten per schijf).

Schoten die buiten de tijd worden verschoten worden in de puntentelling in mindering gebracht (max. 5 punten per schot). Het maximum te behalen punten is 120.

Nodig voor deelname: 1 euro inschrijfgeld, grootkaliber vuurwapen (excl. magnum kalibers), 24 patronen (ivm. tijd bij voorkeur verdeeld over 4 patroonhouders).

1) Het dragen van een speciale schietbril is niet toegestaan, een veiligheidsbril wel.

2) Elk pistool of iedere revolver met een kaliber van 7,62 t/m 11,66 mm (.30 - .459) (centraalvuur) en die voldoen aan de volgende specificaties:
Mondingsremmen of andere soortgelijk werkende middelen zijn niet toegestaan.
Balanceer- en loopgewichten, evenals alle losse hulpmiddelen zoals trekkerschoen - al dan niet verbreed -, verbrede hamer e.d. zijn niet toegestaan.

3) De korrel mag niet voor de loopmonding zijn aangebracht en de keep mag niet zijn aangebracht achter het meest naar achter liggende gedeelte van het mechanisme van het wapen.

4) De trekkerdruk moet minstens 1360 gram bedragen.

5) De greep mag niet verstelbaar zijn en een vaste of verstelbare palmsteun is niet toegestaan. De greep mag niet breder zijn dan 44 mm.

6) Het achterste deel van de greep dat rust op de bovenkant van de hand tussen duim en wijsvinger mag niet langer zijn dan 30 mm. De afstand wordt gemeten vanaf de rechte hoek op de verlengde hartlijn van de loop tussen de punten A en B van de afbeelding behorend bij artikel 8.16.0 ISSF Pistol Rules.

7) Pistolen mogen niet uitsluitend ingericht zijn voor het verschieten van wadcutter  munitie.

8) Het gebruik van een hulzenvanger is niet toegestaan.